HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

MAK, OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec
Učenička zadruga Mak osnovana je 2015. godine, a djelovanje zadruge odvija se kroz šest sekcija:
1) Uradi samvoditeljica Vanja Raletić
Grupa se bavi kreativnim izražavanjem, recikliranjem, upotrebom i izradom dekorativno uporabnih predmeta za različite prigode. Prepoznatljivi smo po ogrlicama, broševima, magnetima, ukrasnim vrećicama i staklenim poslužavnicima s motivima cvijeta maka.

2) Mali kreativcivoditeljica Snježana Dolenec
Učenici se kreativno izražavaju upotrebom različitih tehnika i materijala koji su lako dostupni. To se odnosi na prirodne materijale i materijale koji su podložni recikliranju.

3) Ekološko-biološka grupavoditeljica Marina Salajec
Učenici se bave uređenjem životnog prostora u školi i oko škole te njegovanjem i sadnjom biljaka. Uče o važnosti očuvanja i čistoće voda i prostora u kojem se zadržavaju. Sudjeluju u akcijama sakupljanja otpada, papira, plastike.

4) Likovna grupavoditeljica Sanja Sučić
Učenici se bave ostvarivanjem svog vlastitog likovnog potencijala kroz različita estetska uređenja i pripremanje školskih priredbi i događaja u školi i zajednici.

5) Mladi kemičarivoditeljica Katarina Sabolić
Učenici se bave praktičnim radovima, pokusima, izradom suvenira i sapuna.

6) Mali volonterivoditelj Leo Sačer
Učenici volonterskim radom i pomaganjem pokazuju brigu o svima koji su potrebiti. Sudjeluju u radnim akcijama i volonterskim aktivnostima.

Plan nam je svake godine unaprijediti rad zadruge i plasirati nove, inovativne proizvode koji će imati uporabnu, estetsku ali i tradicionalnu vrijednost. Redovito sudjelujemo na županijskim smotrama i drugim događajima. Nastojimo poticati učenike na volontiranje, očuvanje ekoloških principa, pravilno organiziranje vremena, te korisnost svega čime se bavimo.


Voditeljica UZ Mak
Sabina Matiša
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.