HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

MLIN, OŠ Molve, Molve

Učenička zadruga Mlin osnovana je 2015. godine. Učenici radom u zadruzi razvijaju kreativnost, radne navike, poduzetničke vještine, odgovornost, inovativnost, samostalnost i suradnju. 

Zadruga  je ime dobila po mlinovima po kojima je naše mjesto prije bilo poznato, pa čak i dobilo naziv. Tijekom cijele godine sakupljamo plastične čepove, obilježavamo Dan ružičastih majica, sudjelujemo u akcijama prikupljanja namirnica Crvenog križa. U sklopu škole sudjelujemo u organizaciji obilježavanja Dana kruha, Božića, Valentinova, Uskrsa, sudjelujemo na Sajmu zadruga, Medenim danima, Danu jabuka, tradicionalnoj lokalnoj uskrsnoj izložbi.
Cilj nam je promovirati i kod učenika pobuditi poduzetnički duh, ekološku osviještenost, ali i solidarnost i suosjećanje.
Neke od aktivnosti možete vidjeti i na mrežnoj stranici škole: http://os-molve.skole.hr/

U zadruzi djeluju sljedeće grupe:

1. Kreativna grupa
Sekcija se bavi izradom različitih kreativnih i prigodnih proizvoda (Božić, Uskrs, Valentinovo) kao što su svijeće, tegle za cvijeće, lampioni, podlošci za čaše, torbe, okviri, vjenčići za vrata…

2. Ekološka grupa 
Djeluje u smjeru očuvanja prirode i okoliša naše škole. Članovi uče o važnosti očuvanja i čistoće voda i prostora u kojem se zadržavaju. Brinu o čistoći  okoliša škole, prikupljaju plastične čepove, sudjeluju u akcijama zbrinjavanja starog papira, plastične ambalaže, praznih baterija i sl.

3. Likovna grupa 
Učenici se bave ostvarivanjem svog vlastitog likovnog potencijala kroz različita estetska uređenja i pripremanje školskih priredbi i događaja u školi i zajednici.

4. Klub mladih tehničara 
Sudjeluju u izradi uporabnih predmeta povodom Božića, Valentinova i Uskrsa.

 

UZ Mlin, OŠ Molve                                
Trg kralja Tomislava 10
48327 Molve
048/892-031                   
os.molve@os-molve.skole.hr

 
Voditeljica: Mirela Halaček (mail: mirela.halacek@gmail.com)
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.