HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Stručni skup - Učenje poduzetničkih vještina u učeničkim zadrugama

24. veljače u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi, održan je stručni skup pod nazivom Učenje poduzetničkih vještina u učeničkim zadrugama koji je okupio ravnatelje osnovnih i srednjih škola te voditelje učeničkih zadruga s područja Požeško-slavonske županije. Skup je održan u organizaciji Podružnice HUUZ-a Požeško-slavonske županije.

Na skupu se govorilo o učenju poduzetničkih vještina kroz aktivnosti i rad u učeničkim zadrugama. O značaju učeničkog zadrugarstva kao jedine izvannastavne aktivnosti u školama, te ulozi Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, govorila je Blanka Horvat, glavna tajnica HUUZ-a. O zanačaju ranog razvoja poduzetničkih osobina govorila je dr. sc. Katarina Potnik Galić s Veleučilišta u Požegi , dok je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, Marija Šarić, sudionike skupa upoznala s primjerima dobre prakse – od ideje do realizacije, s naglaskom na suradnju Poduzetničkog centra s pleterničkim dječjim vrtićem Tratinčica.

Sanja Grbeš, organizatorica skupa i voditeljica Podružnice HUUZ-a Požeško-slavonske županije, sudionike je upoznala s radom učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije te izložila sudionicima sve prednosti poticanja razvoja zadrugarstva i poduzetništva u obrazovno-odgojnim ustanovama za učenike osnovnih i srednjih škola.


Fotografije: Slavonski.hr / S. Pok
Opširnije: Slavonski.hr - https://slavonski.hr/strucni-skup-za-ravnatelje-i-voditelje-ucenickih-zadruga-ucenje-poduzetnickih-vjestina-u-ucenickim-zadrugama/?fbclid=IwAR1L3CmcMAtNgTgArQ3TLSgPAnMTT5chOufPhSrk0hHnBzHI5228Tb91900
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.