HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Stručni skup u Ernestinovu


U petak 06. prosinca 2013. u OŠ Ernestinovo u Ernestinovu, a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i škole domaćina, održan je stručni skup voditelja učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije.

U okviru stručnog skupa održane su dvije kreativne radionice:

- Anđeli od vune – radionicu je vodila Katica Rogač, COO Ivan Štark, Osijek

- Jaslice od komušine – radionicu je vodila Renata Zuzjak, OŠ Mate Lovraka, Vladislavci


Radionicama je prethodilo predavanje koje je održala Zvjezdana Bogdan, voditeljica MŽSV-a  učeničkih zadruga u kojem je predstavila projekt učeničke zadruge Strossmayer Izrada suvenira - od ideje do realizacije. Nakon predavanja, Blanka Horvat, tajnica HUUZ-a vodila je okrugli stol na temu - 26. smotra učeničkih zadruga i organizacija županijskih smotri učeničkih zadruga na kojem su voditelji učeničkih zadruga razmijenili ideje i prijedloge u svezi organizacije županijske smotre u Osječko-baranjskoj županiji, kao i organizacije 26. smotre učeničkih zadruga RH. Na kraju ovog dijela stručnog skupa, Ivana Kardo, voditeljica podružnice HUUZ-a Osječko - baranjske županije, razgovarala je sa sudionicima o radu podružnice i daljnjim planovima.

Odaziv na stručni skup bio je velik, a radionice su protekle u srdačnom, suradničkom ozračju te ocjenjene visokim ocjenama.


Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.