HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Stručni skup u Svetom Đurđu


U četvrtak, 28. studenoga 2013. u OŠ Sveti Đurđ, u Svetom Đurđu, a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i škole domaćina, održan je stručni skup za voditelje učeničkih zadruga Varaždinske i Međimurske županije.

U okviru stručnog skupa održane su dvije kreativne radionice: 1.    Izrada slika od slame, voditeljice UZ OŠ Matije Gupca iz Tavankuta

2.    Izrada Božićnih kugli - obrnuti decoupage, Snježana Hranić, dipl. uč. iz škole domaćina


Radionicama je prethodilo predavanje Razvoj dječjeg poduzetništva koje je održala   Snježana Hranić, voditeljica ŽSV za učeničko zadrugarstvo.
Nakon predavanja tajnica HUUZ-a, Blanka Horvat i voditeljica podružnice HUUZ-a Varaždinske županije Snježana Hranić, vodile su  okrugli stol na temu - 26. smotra učeničkih zadruga i organizacija županijskih smotri učeničkih zadruga na kojem su voditelji učeničkih zadruga razmijenili ideje i prijedloge u svezi organizacije županijske smotre u svojim županijama, kao i organizacije 26. smotre učeničkih zadruga RH.

Stručnom skupu je prisustvovalo 42 voditelja/ice učeničkih zadruga koji su skup ocjenili visokim ocjenama i otišli kućama sa svojim prekrasnim radovima.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.