HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Stručni skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga Varaždinske županije

U četvrtak, 27. veljače, u Osnovnoj školi Ljubešćica u Ljubešćici, održan je Stručni skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga Varaždinske županije

Voditelji učeničkih zadruga Varaždinske županije okupili su se 27. veljače u Osnovnoj školi Ljubešćica.

Sudionicima su riječi dobrodošlice uputili ravnatelj škole Ivica Rojc i tajnica HUUZ-a Blanka Horvat, nakon čega se krenulo u razgledanje Etno kuće Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica, kroz čiji je postav etnografske zbirke sudionike vodila predsjednica Udruge Štefica Horvatić. Nakon razgledavanja etno kuće, zanimljivo predavanje pod nazivom Žena, vidarica – od djetinjstva do starosti, održao je Tibor Martan, dipl. etnolog i prof. pedagogije, univ. spec. dramske pedagogije dok je prezentaciju i izradu kozmetičkih i ljekovitih proizvoda od autohtonog ljekovitog bilja pripremila Marica Černi Zrinski, proizvođač i prerađivač ljekovitog bilja.

Nakon pauze, voditelji su kroz prezentaciju Snježane Hranić, voditeljicu Podružnice HUUZ-a Varaždinske županije, informirani o dokumentaciji učeničke zadruge i uređenju izložbenog prostora, nakon čega je dogovorena i tema županijskog stola te organizacija međužupanijske suradnje u Visokom. Na skupu je sudjelovalo 40 voditelja i suradnika.
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.