HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Suvenir od proizvodnje do prodaje - Karlovac

U organizaciji HUUZ-a i COO djece i mladeži Karlovcu, 24. listopada 2013. Karlovcu je održan Stručni skup voditelja učeničkih zadruga Posebnih odgojno-obrazovnih ustanova RH i učeničkih zadruga Karlovačke županije.

U radu stručnog skupa je sudjelovalo 30 prijavljenih voditelja učeničkih zadruga iz učeničkih zadruga posebnih odgojno-obrazovnih ustanova iz desetak županija i učeničkih zadruga iz Karlovačke županije.

Stručni skup je održan prema predviđenom programu tj. nakon okupljanja i dolaska sudionika u COO djece i mladeži u Karlovacu, organiziran je odlazak u keramičarsku radionicu "Keramika nova" obrt za proizvodnju keramike. S tehnikom izrade uporabno suvenirskih proizvoda od gline prisutne su upoznali Jasna Lamza i Božidar Markulinčić. Sudionici skupa i sami su se okušali u izradi odnosno dovršavanju nekih keramičkih predmeta.

Nakon završenog programa u Keramici novoj, sudionici su posjetili obiteljsko imanje Vuksani gdje upriličena zakuska a  tajnica HUUZ-a održala je okrugli stol na temu 26. smotra učeničkih zadruga RH .
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.