HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

CROATIAN ASSOCIATION OF SCHOOL COOPERATIVES

Popis članica:

TELEGRIN, OŠ "Marjan", Split


Učenička zadruga osnovana je 2007. godine. Ime Telegrin dobila je po najvišem vrhu na brdu Marjan, podno kojeg je smještena OŠ Marjan u Splitu. Od osnutka, zadruga je promijenila veći broj različitih sekcija, voditelja i učenika. Djelovanje zadruge trenutno se odvija kroz dvije aktivne sekcije (voditeljica Nataša Bašica):


1. Keramičarska sekcija – izrada keramičkih ukrasnih i uporabnih predmeta kroz sve faze izrade keramike
2. Likovna sekcija – izrada suvenira od kombiniranih likovnih tehnika i materijala, aranžiranje i fotografiranje proizvoda.

Učenička zadruga aktivna je na školskim i lokalnim sajmovima, izložbama i županijskim smotrama. Rad zadruge zadnjih godinu dana prati organizacija prodajne izložbe povodom Dana škole, štand na Božićnom sajmu u Splitu te sudjelovanje na izložbi božićnih jaslica Emanuel u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Na županijskim smotrama sudjelujemo svake godine i prezentiramo naš rad u različitim sekcijama. Na prošlogodišnjoj županijskoj smotri predstavili smo se sa keramičkim ukrasnim i uporabnim predmetima. U daljnjem radu planiramo aktivirati više sekcija te češću prezentaciju proizvoda na prigodnim manifestacijama.Nataša Bašica, voditeljica zadruge
Programi se financiraju od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture iz namjenskih sredstava 
Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.